Info

Ajatus tällaisen sivuston perustamiseen lähti jo muutama vuosi sitten, kun etsin verkosta oman osakaskunnan yhteystietoja ja lisätietoa pyydyskalastuksesta vesistöllämme, joiden yhteystietoja ei meinannut löytyä mistään. Tarve oli tiedustella mihin osakaskuntaan kuuluin, onko järvellä jotain erityistä huomioitavaa ja mistä voisin saada pyydyksille luvat.

Perusasiat olivat siis hukassa ja tietojen etsiminen verkosta oli lähes mahdotonta, koska verkkoa ei juurikaan hyödynnetä ainakaan kaikkien osakaskuntien suhteellisen pienen mittakaavan toiminnassa.

Tässä siis peruslähtökohdat.

Uudelleen ajatusta nettiin siirtymisestä ja paremmasta tiedottamisesta tuli esiin kalastuksenvalvojien keskuudessa, joihin itsekin kuulun. Tietoa, kun tarvitaan erityisesti silloin, jos pitää opastaa kalastajia toimimaan oikein. Tämän ajatuksen kautta iltakävelyllä tuli ajatus ja oivallus sivuston nimestä, joka olisi muotoa kalastaja.info tällöin nimen loppu olisi yleisnimi, joka sopisi myös muille vesistöille ja osakaskunnille käyttöön tähän tiedon jakamisen käyttötarkoitukseen kalastajille ja muille tietoa tarvitseville.

Nimi kuvaa hyvin sisältöä ja tarkoitusta. Sivuston on tarkoitus antaa kalastajalle suorankäden tietoa osakaskunnilta ja yleistä infoa kalastusta koskevista säännöistä vesistö kohtaisesti.

Palvelu toimii tietokanavana osakaskuntien, vesistön, kalastajien ja muita tietoa tarvitsevien välillä.

Osakaskuntien tiedot ja määräykset päivitetään noin kerran vuodessa, joten viimeisimmät tiedot, päätökset ja määräykset löytyvät näiden sivujen kautta. Kerran vuodessa siksi, koska osakaskuntien vuosikokous on yleensä yhden kerran vuodessa. Tietojen päivitysaika on kuitenkin osakaskunta kohtaista. Julkaisu ajankohta mainitaan aina dokumenteissa.